IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Petek, 10.07.2020 || Med avtohtonimi izdelki s Paga poleg sira tudi konoplja?  |  Letno poročilo GZS za leto 2019  |  Nestlé "Incredible" spremenil v "Sensational" burger  |  Jeseni odprtje nakupovalnega centra Galerija Beograd  |  Kmetje podorali na desetine ton solate  |  Tedeschi in Stanković "iz oči v oči" na Weekend Media Festivalu v Rovinju  |  Stokomak odprl trgovino v Ohridu  |  Tönnies znova odprl obrat (vendar le za uradne osebe)  |  Mastercard: "Med karanteno močno narasla lokalna potrošnja"  |  Maske bodo obvezne v vseh zaprtih prostorih  |  Kmalu odprtje največjega Bingovega nakupovalnega središča v BiH  |  Amazon iz ponudbe umaknil vse artikle ekipe Washington Redskins  |  Amazon odpira (nove) brezgotovinske supermarkete (VIDEO)  |  Kmalu nova trgovinica na gradu Podsreda  |  Gomex povsem prenovil objekt v Vršcu   |  Jana 800 je nova (omejena) etiketa  |  Fama praznuje 30.rojstni dan v novih prostorih uprave  |  V Gorenju razvojni center za kuhalne in pomivalne aparate skupine Hisense  |  Nove (regijske) revije InStore tudi na spletu  |  Mlekarna Celeia v poletje s svežino Kraljičinega jogurta  |   ||
   

Švica/Avstralija: Barry Callebaut prevzema avstralski GKC Foods

27.05.2020
Svetovno znani proizvajalec čokolade Barry Callebaut prevzema avstralski GKC Foods. O znesku, ki ga je švicarski velikan odštel za nakup, tuje agencije ne poročajo.
 
 
To pomeni, da bo podjetje iz Züricha v deželi "tam spodaj" prisotno s svojim proizvodnim obratom, poleg tega se povečuje njihova zmogljivost proizvodnje industrijske čokolade in krepi rast v gourmet sektorju na avstralskem in novozelandskem trgu.
 
Predsednik Barry Callebauta za območje Azije in Oceanije, Ben de Schryver, je potezo pospremil z naslednjimi besedami: "Prepričani smo v zmožnosti rasti kategorije čokolade v Avstraliji in na Novi Zelandiji, zato smo se odločili dodano vrednost naših izdelkov širiti s prevzemom proizvodnega obrata GKC Foods." Posel bo formalno zaključen do konca leta, potem ko zadevo potrdi protimonopolni organ.
 
GKC Foods ima v lasti tovarno čokolade s skladiščem v Melbournu. Podjetje slovi po proizvodnji organske in veganske čokolade za butične in specializirane trgovine, čokoladnice in gourmet shope ter tudi nekatere trgovce v Avstraliji in na Novi Zelandiji.
 
Po prevzemu bo Barry Callebaut v tovarni namestil svojo, super-moderno proizvodno linijo, prav tako namerava uvesti svoj sistem upravljanja sistema za izboljšanje avtomatske proizvodnje. Barry Callebaut obljublja 50 novih delovnih mest.
 
Uživanje čokolade ima v Avstraliji in na Novi Zelandiji ogromen potencial. Sodeč po podatkih raziskovalne hiše Euromonitor je lani povprečna poraba tega priljubljenega posladka na posameznega prebivalca v tem koncu sveta znašala 5 kilogramov, rast prodaje pa je v Avstraliji znašala 5,2 % (preostali svet le 1,3 %).


Nazaj
 


 
 
 
back to top