IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Torek, 14.07.2020 || InStore št. 86 pri naslovnikih in na spletu  |  Jutri pred sejo Odbora za gospodarstvo o nedeljskem zaprtju trgovin tudi (izjave) SDTS  |  Nove (regijske) revije InStore tudi na spletu  |  Poročilo MSPA o lanskem nasmehu prodajalcev (še brez mask)  |  Litva v izdajo zbirateljskega digitalnega kovanca  |  Bodo na Otoku prepovedali oglaševanje hitre prehrane?  |  Coop bo v Gävleju odprl svojo prvo trgovino brez osebja  |  Lani z vlaki prepeljali skoraj 22 milijonov ton blaga  |  Od danes obvezne zaščitne maske tudi v trgovinah  |  Kraš stoodstotni lastnik tovarne keksov Mira  |  Črnogorski duet Who See se je poklonil Nikšićkemu (VIDEO)  |  Jack Ma v zadnjem letu prodal 1,4 odstotka delnic Alibabe  |  Perutnina Ptuj (pandemiji navkljub) ni odpuščala  |  Nova spletna trgovina Erborian  |  Nov Tinex v skopskem naselju Taftalice  |  Kmetje ogorčeni, ker so partnerji iz žitne verige odpovedali pogovore o odkupu  |  Hrvaška dočakala vstop v mehanizem ERM 2  |  Netkove nagrade letos devetim podjetjem in organizacijam  |  Tuš v 18 letih pričaral skoraj 9000 otroških nasmehov  |  Krkinim delničarjem za tretjino višja dividenda kot lani, med nadzorniki tudi Lahovnik  |   ||
   

Nizozemska: Albert Heijn preizkuša nov sistem nižanja cen živil

10.07.2019
Trgovinska veriga Albert Heijn preizkuša sistem spremljanja živil na način, da se pravočasno prepreči metanje hrane stran z opozarjanjem pred iztekom roka trajanja.
 
To skušajo doseči s pomočjo umetne inteligence (beri tehnologije), ki "spremlja" življenjsko dobo živil na policah glede na številne dejavnike, ki lahko vplivajo na pokvarljivost hrane. To so: lokacija, temperatura, vreme...
 
Sproti ter sorazmerno z iztekanjem roka se niža tudi cena izdelkov.
 
Najprej ta način preizkušajo na perutnini in ribah. V praksi je to tako, da so na izdelkih začetne cene v trgovinah Albert Heijn označene elektronsko in da se potem cena sproti niža glede na različne dejavnike...
 

Nazaj
 


 
 
 
back to top