IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Ponedeljek, 20.11.2017 || Gorivo opolnoči precej dražje  |  Posvet Javne službe kmetijskega svetovanja  |  Celeia z rekordnim odkupom mleka  |  V Zagrebu odprta nova BIPA poslovalnica - "Špansko - Oranice"  |  Na jutrišnji skupščini Gee spet o delitvi dividend  |  Zadružniki bodo jutri (ponovno) želeli zamenjati Petra Vriska   |  Whole Foods pred zahvalnim dnevom (v četrtek) ponuja popuste Amazonovim premium članom  |   Uspešno zaključen osmi Festival mladega vina vinarne Tikveš   |  Alibaba in Auchan z naložbo v Sun-Art Retail Group  |  Na črni petek bodo "padale" cene v Cityparku  |  Za SEMPL št. 19 kar 89 tekmovalnih prijav  |  Vabilo na četrto FMCG konferenco revije InStore v Beograd 23. novembra  |  Lidlov poslovni hackathon bo jutri  |  AB InBev ustoličil novega direktorja za Severno Ameriko  |  Zajtrk za več kot 260.000 otrok po vrtcih in šolah  |  Sodišče zavrnilo veljavnost lex Agrokor v Sloveniji  |  Atlantic Grupa je v ZDA začela s proizvodnjo paštete Argeta  |  20. Slovenski festival vin odpira vrata   |  Zmagovalec natečaja Lidlov mladi vinar je Jernej Žorž z vinom zelen  |  Mlečno-predelovalni sektor predstavil zaveze odgovornosti  |   ||
   

Slovenija: Agrobiznis: "Naj" inovativno živilo so medenjaki Perger 1757

19.06.2017
Najbolj inovativno živilo, ki ga je izbral portal Agrobiznis, je medeno testo za hitro pripravo medenjakov, ki ga delajo v družinskem podjetju Perger 1757 iz Slovenj Gradca. 
 
"S sestro in bratom smo deveta generacija, ki se v naši družini ukvarja z medenjaki. Priložnost smo videli v razvoju izdelkov, ki bodo nosili avtohtono slovensko zgodbo, a ne bodo ostali v preteklosti. Takšno je inovativno medeno testo, iz katerega v petih minutah spečete ekološke medenjake. Ker so naravni in zdravi, bi radi kupce prepričali, da bi jih jedli vse leto," pravi Lucian Perger, direktor podjetja Perger 1757.
 
Družinsko podjetje iz Slovenj Gradca je letos dalo na trg medeno testo za hitro pripravo ekoloških medenjakov v domači kuhinji. Edini na svetu delajo medenjake tudi s pravim matičnim mlečkom, cvetnim prahom in propolisom. 
 
Koroška družba je letos prvič nastopila tudi na 22. Gulfoodu, enem največjih sejmov za hrano in pijačo, ki se je končal 2. marca v Dubaju v Združenih arabskih emiratih (ZAE).
 
Za podjetnost, ki jo izkazujejo z dimljenim oljčnim oljem, je Agrobiznis nagradil ekološko kmetijo Jenko iz Bertokov nad Koprom, v spletnem glasovanju pa so zmagale unikatne čilijeve omake Pekočko in postale najboljše domače živilo po izboru porabnikov.

Nazaj
 


 
 
 
back to top