IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Nedelja, 24.09.2017 || Sirk: "Le z izgradnjo drugega tira bomo na globalnem logističnem zemljevidu"  |  Zelena luč za Ceto   |  Nova sezona projekta Štartaj Slovenija  |   3. FMCG Summit Zagreb - prijavite se po "first minute" ceni!  |   V Veliki Gorici odprli trgovino Bipa št.94  |  Gefco s poudarkom na nadaljnjem razvoju v regiji Adriatic  |  Obeta se rast lastnih blagovnih znamk   |  Tesco zagnal projekt "Fresh Veg Range", namenjen otrokom  |  Napredek pri povečanju trgovanja s Kitajsko  |  Mlinotest kuhal polento velikanko in odprl vrata obiskovalcem  |  Philip Morris International prehaja na brezdimne izdelke  |  Gorenje na "Expo Niš 2017"  |  Padel svetovni rekord v hitrostnem požiranju rezancev  |  Židan: "Kmetijstvo čakajo težave"  |  25. oktobra 11. Strateška konferenca o trgovini TZS  |  Spar predstavil novo linijo "superfood" napitkov  |  Hy-Vee v čistko pri lastnih blagovnih znamkah  |  Lidl odprl svojo 50. trgovino v Sloveniji  |  Odprt novi Tommy v Vrgovcu  |  Nov regionalni direktor podjetja Mars   |   ||
   

Slovenija: Agrobiznis: "Naj" inovativno živilo so medenjaki Perger 1757

19.06.2017
Najbolj inovativno živilo, ki ga je izbral portal Agrobiznis, je medeno testo za hitro pripravo medenjakov, ki ga delajo v družinskem podjetju Perger 1757 iz Slovenj Gradca. 
 
"S sestro in bratom smo deveta generacija, ki se v naši družini ukvarja z medenjaki. Priložnost smo videli v razvoju izdelkov, ki bodo nosili avtohtono slovensko zgodbo, a ne bodo ostali v preteklosti. Takšno je inovativno medeno testo, iz katerega v petih minutah spečete ekološke medenjake. Ker so naravni in zdravi, bi radi kupce prepričali, da bi jih jedli vse leto," pravi Lucian Perger, direktor podjetja Perger 1757.
 
Družinsko podjetje iz Slovenj Gradca je letos dalo na trg medeno testo za hitro pripravo ekoloških medenjakov v domači kuhinji. Edini na svetu delajo medenjake tudi s pravim matičnim mlečkom, cvetnim prahom in propolisom. 
 
Koroška družba je letos prvič nastopila tudi na 22. Gulfoodu, enem največjih sejmov za hrano in pijačo, ki se je končal 2. marca v Dubaju v Združenih arabskih emiratih (ZAE).
 
Za podjetnost, ki jo izkazujejo z dimljenim oljčnim oljem, je Agrobiznis nagradil ekološko kmetijo Jenko iz Bertokov nad Koprom, v spletnem glasovanju pa so zmagale unikatne čilijeve omake Pekočko in postale najboljše domače živilo po izboru porabnikov.

Nazaj
 


 
 
 
back to top