IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Ponedeljek, 25.01.2021 || Od danes obvezne zaščitne maske FFP2 v trgovinah in javnem prometu  |  EU bi začasno uporabo sporazuma z ZK podaljšala do konca aprila  |  Od danes odprti servisi in nekatere vrste trgovin  |  Grški Coral s Shellovimi bencinskimi črpalkami   |  Dejan Verčič, drugi najbolj citirani raziskovalec globalnih odnosov z javnostmi  |  Javni poziv za družbeno odgovorne delodajalce  |  Rusi gradijo največjo evropsko klavnico  |  Povečan izvoz italijanske testenine v Nemčijo  |  V letu 2020 močno upadla proizvodnja piva  |  RAZISKAVA: Populacija bo vedno številčnejša in "težja"  |  Začenja se virtualno srečanje Svetovnega gospodarskega foruma  |  Godiva se umika iz Severne Amerike  |  Prve pošiljke medu na italijanski trg  |  Tobačna Ljubljana – Imperial Brands tretjič prejemnik prestižnega naziva "Top Employer"  |  Kuhar:"Epidemija in nizke odkupne cene kmetijskih izdelkov"  |  Podgoršek na avdiovizualnem 13. berlinskem sejmu Zeleni teden  |  Kroger uvaja pametne nakupovalne vozičke (VIDEO)  |  Počivalšek v Dubaju o krepitvi vezi in sodelovanju Slovenije na Expu  |  V Wuhanu pričakujejo, da bodo turistična znamenitost  |  Izredne razmere do 14. februarja, protestno odprtje restavracij  |   ||
   

Slovenija: Prebivalec lani v povprečju zavrgel 67 kilogramov hrane

26.11.2020
Prebivalec Slovenije je lani zavrgel povprečno 1,3 kilograma hrane na teden, v celem letu pa 67 kilogramov. Po oceni je bilo v odpadni hrani 39 odstotkov ali nekaj več kot 26 kilogramov užitnega dela, 61 odstotkov pa je bilo kosti, olupkov in lupin.

Prebivalec Slovenije je lani v povprečju zavrgel kilogram hrane manj kot predlani, celotna količina proizvedene odpadne hrane, ki je dosegla 140.804 ton, pa je bila večja od predlanske v višini 139.856 ton.

Polovica odpadne hrane je izviralo iz gospodinjstev, skoraj tretjina pa iz gostinstva in drugih dejavnostih, v katerih se streže hrana, kot so denimo šole, vrtci, bolnišnice, domovi za ostarele.

Tri četrtine odpadne hrane je bilo predelane v bioplinarnah in kompostarnah.

Nazaj
 


 
 
 
back to top